JOUW WEBSITE
VERDIENT WORDPRESS

De misverstanden over WordPress

We hebben gemerkt dat er een aantal misverstanden bestaan over WordPress. Om die voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen zullen wij meest gehoorde misverstanden over WordPress even voor je op een rij zetten.

WordPress is niet veilig

We kennen allemaal wel het verhaal van iemand die een WordPress website had die in handen is gevallen van hackers. Dus rijst de vraag: is WordPress eigenlijk wel veilig? Het antwoord is simpel: Ja, WordPress is veilig. De sites waar het onverhoopt toch misgaat zijn de websites die ‘foute’ of oude plugins bevatten of die niet periodiek geüpdatet worden. Daarnaast zijn er allerlei zaken die je kunt doen om de veiligheid van jouw WordPress website te verbeteren.

Alle WordPress websites lijken op elkaar

Bij veel mensen bestaat het idee dat je bij een WordPress website aangewezen bent op de grafische thema’s die de ‘hele wereld gebruikt’. Dat is een misverstand. Hoewel er veel websites zijn die zich beperken tot een gekocht grafisch thema, heb je wel degelijk de mogelijkheid om een WordPress website qua lay-out én functionaliteit helemaal naar eigen hand te zetten. Wij durven te garanderen dat we jouw WordPress website zodanig om kunnen bouwen dat je het niet meer als WordPress zult herkennen. Om een idee te krijgen van wat er zoal mogelijk is, kun je een kijkje nemen in de sites.

WordPress is alleen voor kleine bedrijven

Toen WordPress in 2003 het levenslicht zag werd het vooral omarmd door bloggers, die iedere dag een bericht wilde publiceren op hun website. Er is sindsdien veel veranderd. Het systeem heeft zich geëvolueerd tot een volwaardig content management systeem en er is een ware community ontstaan van mensen die dagelijks werken met WordPress. Ook grote bedrijven hebben WordPress inmiddels ontdekt. Zo draaien Mercedes Benz, Rolling Stones, Flickr, LinkedIn, MTV News, Sony Music, BBC America en Time Magazine op WordPress. Een duidelijk verhaal, toch? 🙂

WordPress vraagt om veel onderhoud

Net zoals iedere andere website vraagt ook WordPress om periodiek onderhoud. Overigens net zoals je de planten water geeft of je hond iedere dag uitlaat. Maar om nou te spreken over ‘veel onderhoud’ lijkt ons wat misplaatst. Inderdaad WordPress, het grafische thema als de plugins moeten regelmatig geüpdatet worden, maar dat is kinderlijk eenvoudig. Immers eenmaal ingelogd zie je precies van welke onderdelen een update klaarstaat en zijn er niet meer dan een paar muisklikken nodig om de updates daadwerkelijk uit te voeren. Heb je liever dat iemand anders die updates voor je gaat doen? Wij doen het graag voor je.