JIJ WILT TOCH OOK
ALLEEN HET BESTE?

De voordelen van WordPress

Niet alleen wij zijn erg enthousiast over WordPress… de hele wereld is enthousiast! Aan het einde van 2015 maakte maar liefst 25% van alle websites gebruik van WordPress en dat aantal groeit nog iedere dag. Dat zegt wel iets, toch? Laat ons jou overtuigen met een aantal belangrijke voordelen van WordPress.

Google loves WordPress

WordPress is uitermate zoekmachinevriendelijk. De techniek achter WordPress is zodanig geoptimaliseerd dat WordPress websites super geïndexeerd worden door zoekmachines als Google. Matt Cutts, hoofd van Google’s Webspam team, heeft zijn voorkeur voor WordPress al tal van keren laten blijken. Immers tijdens het WordCamp SF 2014 zei hij: “WordPress is a great choice“. Maar al in 2007 wist hij tijdens een interview de voordelen van WordPress haarfijn te benoemen.

WordPress is gratis

WordPress kan niet alleen gratis gedownload en geïnstalleerd worden maar kent ook nog eens geen beperkingen. Dus geen verborgen kosten bij het overschrijden van een x-aantal bezoekers of functionaliteit die alleen gebruikt kan worden bij een betaalde versie. Dit houdt in dat je naast de maandelijkse kosten voor de hosting en het eenmalig inrichten van jouw website je geen abonnementskosten voor je spreekwoordelijke kiezen krijgt.

WordPress is gemakkelijk in gebruik

Een WordPress website laat zich beheren door een uiterst intuïtieve beheermodule. Dus vergeet de complexe menu’s of ingewikkelde code, iedereen kan werken met WordPress. Het aanpassen van een tekst of het toevoegen van een foto doe je in een handomdraai. Wij durven te stellen dat iedereen, die overweg kan met een Word document, ook prima in staat is om een WordPress website te onderhouden.

WordPress groeit met je mee

WordPress is zodanig opgebouwd dat je het op een gemakkelijke manier uit kunt breiden. Met behulp van de vele plugins en grafische thema’s kun je de lay-out én de functionaliteit aanpassen zonder dat je de hele website opnieuw moet bouwen. Je kunt dus met een kleinschalige website beginnen om vervolgens in de loop van de tijd te groeien.